onsdag 27. februar 2008

Hjemmeskole 27.2 - DRAMA

1. Med drama tenker jeg på...


Med dama tenker jeg først og fremt på teater, skuespill og film. Men jeg bruker også ordet drama til vanlig som noe slitsomt og på en måte voldsomt som jeg ikke er ute etter. F.eks at noen venniner skal lage masse problemer ut av ingenting.


2. Min erfaring med å stå foran andre og framføre noe eller spille rollespill osv. er...


Når jeg var liten og gikk på SFO var jeg med i drama gruppe. Da tror jeg det var en gang i uka eller noe at vi øvde på et skuespill og til slutt når vi var ferdige fremførte vi stykke for foreldre og de andre barna. Ellers hadde vi ofte på barneskolen en gang i året at vi satt opp forestilling som hele skolen og foreldre, søsken osv fikk se. Det var f.eks Kardemommeby og Charles Dickens – En julefortelling. I 7. klasse hadde vi en på en måte skoleavsluttnings fremføring. Da ble vi delt inn i 5 grupper og hver gruppe fikk hver sin verdensdel og vi skulle lage en fremføring om vår verdensdel selv. Da kunne vi velge helt selv hvordan vi ville gjøre det. Vi hadde sanger, cheerleading, rollespill osv. Ellers har jeg i mange år gått på dans og vært med på mange forestillinger med det. Dans er jo en type drama det å. Vi hadde alltid et hovedtema på forstillingene eks. jul eller at the movies. Og alle de forskjellige danse gruppene (klassisk ballet, jass ballet, funk jass, hip hop osv) hadde en dans til tema. Også har jeg jo hatt noen små rollespill i klassen gjennom tidene.


3. Min erfaring med dramaarbeid er...


Det er mye planlegging og samarbeid. Man må organisere ting veldig bra og ha oversikt. Man må som regel ha mange grupper som er ansvarlig for ulike ting som scene grupper som står for kulliser og selv scenen, kostyme grupper, lyd og lys osv. Men alle de gruppene må samarbeide for å vite hva slags kulliser de skal lage, hvordan kostymer man trenger, når skal det være lys og hvor sterkt skal det være osv.

Store forestillinger tar som regel mye tid og man må kommunisere godt under planleggings prosessen. Det er som regel kjempe morsomt å holde på med det og litt trist når det er ferdig. Etter den siste forestillingen av noe man har jobbet lenge med så blir det litt sånn; hmm.. ja, da var det ferdig da. Alt det arbeidet også er det ikke noe mer. Det blir på en måte bare borte:-P


4. Jeg liker/liker ikke drama fordi...


Jeg syns drama er kjempe morsomt å se på. Spesielt teater. Det er veldig spennende å se skuespillerne lever seg inn i rollene sine og man blir liksomt sugd inn i handlingen å glemmer der å da at det bare er skuespill. Det gjør iallefall jeg. Jeg tenker at alt er på ordentlig. Men jeg syns ikke alltid at det er så gøy å dramatisere selv. Jeg syns av og til at det kan bli litt flaut. Å late som man er en annen foran andre. Og det er ikke alltid like lett å leve seg inn i en annen rolle sånn uten videre. Men er det noe jeg har øvd lenge på og kan veldig godt, så er det kjempe morsomt å fremføre og å stå på scenen. Da blir jeg helt med og bare koser meg. Tenker ikke så mye på at det sitter masse folk å ser på deg fordi man ser dem nesten ikke uansett pga alt lyset som kommer rett mot deg. Man bare gjør det for det er så innøvd. Også får man skikkelig kick rett før og rett etter på og det er kjempe gøy:)

1 kommentar:

Anette sa...

Du har gjort et godt arbeid med alle oppgavene. Forstår godt at det ikke allitd er like lett å leve seg inn i en annen rolle... spennede det du skriver om at du synes det er kjempemorsomt å fremføre, når du kan det godt - da bare koser du deg :-)
Fint at du også påpeker dette med samarbeid i forhold til å jobbe med drama.